OVO SU NAJTRAŽENIJA ZANIMANJA U SRBIJI! Plaćaju se i do 2.000 evra!

Autor:

Vesti

19.08.2021

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Vučetić sa sajta za zapošljavanje "Poslovi Infostud" kaže da je posao dostavljača doživeo ekspanziju tokom korone, a da se trend nastavio do danas.

Foto: Photo by RoseBox رز باکس on Unsplash

 

Prema podacima sajta "Infostud", 13.000 oglasa za posao objavljeno je na tom portalu više nego lane.

- Tržište je konstantno u ekspanziji. Najtraženije oblasti su trgovina, prodaje, IT, mašinstvo, elektrotehnika i administracija. Kada je reč o pojedinačnim pozicijama – to su prodavci, komercijalisti, administrativni radovi, telefonski operateri, vozači - ističe on za RTS, a prenosi Alo.

Plata dostavljača i do 150.000

Pojedini dostavljači iz Beograda uspevaju da zarade i do 150.000 dinara mesečno, ali za to treba da rade i po više od 10 sati dnevno, što je prilično naporono. Prosek je oko 100.000 dinara za Beograd, dok zarade u drugim gradovima padaju i za polovinu.

Dodaje da se, u periodu kada je koronavirus počeo da se širi, pojavilo 1.400 novih firmi koje se bave dostavom hrane, te da su dostavljači bili u tom period jako traženi, kao i da se trend nastavio do danas.

arko Vučetić kaže da ima više oglasa za one sa srednjom stručnom spremom – oko 60 odsto, dok je osobama sa završenim osnovnim i master studijama namenjeno 40 odsto oglasa na sajtu.

Vučetić kaže da je jedan od najtraženijih sezonskih poslova posao dostavljača, te da im je poprilično i dobra zarada, ali su traženi i prodavci za koje je cela prošla godina bila izazov, jer su ljudi konstatno kupovali i pravili zalihe.

Naglašava da su zanatska zanimanja, pak, u deficitu – bravari, stolari, vodoinstalateri, kuvari, konobari, građevinci, kao i da zato što su zanatlije iz Srbije otišle u Zapadnu Evropu nema dovoljnog kvalitetnog rada.

- To pokazuje i jedan oglas koji se našao na 'Infostudu' za vodoinstalatere, gde je poslodavac imao potrebu da nađe kvalitetnog stručnjaka iz te oblasti. Nudio je platu od 2.000 evra i mogućnost smeštaja - navodi Vučetić, koji kaže da to pokazuje da se i sa zanatom u Srbiji može dobro zarađivati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading