BRITANKA NA GROBU SINA POGINULOG U AVGANISTANU: Žao mi je dušo, tvoja žrtva je bila UZALUDNA! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.08.2021

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hejzel Hant, majka britanskog vojnika koji je ubijen u Avganistanu, izjavila je za BBC da se boji da je smrt njenog sina bila "uzaludna".

Republika

Foto: BBC/printscreen

Hejzel Hant

Ričard Hant smrtno je stradao u eksploziji u provinciji Helmand 2009. godine.

"Stavila sam cveće na njegov grob, sedela sam i razgovarala s njim, ispričala mu šta se događa. Rekla sam: 'Sve tvoje žrtve su bile uzaludne, dušo. Žao mi je.'"

"Ništa nismo promenili. U čemu je onda bila poanta?"

Hejzel Hant je jedna od mnogih čiji su članovi porodice poginuli ili bili povređeni u Avganistanu, a koji su za BBC govorili o tome koliko su besni zbog ponovnog dolaska na vlast talibana.

Primera radi, Ben Parkinson je bio teško povređen 2006. godine, kada je ispod njegovog vozila u Avganistanu eksplodirala mina. Za BBC je rekao da sada smatra da su napori britanskih snaga u toj zemlji "bili uzaludni".

Ništa nismo promenili. U čemu je onda bila poanta? - upitao je, prenosi Index.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srle

20.08.2021 07:09

Poenta je da se svugde u svetu mešati u unutrašnje stvari druge države. Da gledate u svoje dvorište do ovoga ne bi došlo. Ali kolonijalisti koja što ste pre svega vi, moraju da imaju i gubitke nakon silnih zlodela koja ste počinili u drugim državama. A reč GENOCID savršeno pristaje vašem narodu.