INCIDENT U DOMU ZDRAVLJA U BOGATIĆU: Medicinski tehničar pretukao pacijente i koleginicu, pred policijom slegao ramenima

Autor: Republika

Vesti

16.08.2021

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epilog drame koja se u subotu uveče dogodila u Domu zdravlja u Bogatiću, kada je medicinski tehničar D.R. fizički napao pacijente i koleginicu I. S. još se ne naslućuje.

Republika

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Pošto je posle privođenja u policijsku stanicu hospitalizovan na psihijatrijskom odeljenju šabačke bolnice, policija će ga tužiocu privesti kada bude otpušten sa bolničkog lečenja.

Kako Telegraf.rs saznaje, on je pred policajcima slegao ramenima kao da se ne seća šta je uradio, a navodno je i isto rekao i kolegi sa kojim se čuo telefonom.

Šta je, iznenada i u trenutku, kvrcnulo u njegovoj glavi pa je krenuo bez razloga da bije sve koji su mu se našli na putu, objasniće stručni izveštaj lekara, koji je važan za dalju istragu, kvalifikaciju krivične odgovornosti, kao i eventualno pokretanje postupka u Domu zdravlja, gde je bio zaposlen.

- Dok ne dobijemo izveštaj konzilijuma lekara i dok se ne završi istraga, nismo u mogućnosti da objasnimo šta se dogodilo. U ovom trenutku znamo samo da se nemio događaj odigrao iznenada i bez ikakvog povoda, a prethodno ništa nije slutilo na ovako nešto strašno. Sva sreća niko nije nastradao - kaže dr Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja u Bogatiću.

Vredan i savestan radnik

Dr Martinović dodaje da nikada ranije nije bilo pritužbi pacijenata ili primedbi kolega na medicinskog tehničara D. R.

Bio je vredan i savestan radnik na kojeg se moglo uvek osloniti. Lekar i medicinska sestra, kao ni pacijenti, to veče nisu primetili nikakvu promenu u njegovom ponašanju i postupcima. Jedan pacijent, koji je pet minuta pre ovog nesrećnog događaja bio u ordinaciji na previjanju prsta, ispričao mi je da su normalno razgovarali i pozdravili se posle intervencije - nastavlja Martinović.

Pet minuta kasnije, uzorni medicinski tehničar je, urlajući i prizivajući vile i demone, fizički nasrnuo na pacijentkinju, udario njenog supruga dok je pokušao da je zaštiti, a na kraju prebio koleginicu sa kojom je radio u smeni.

- Medicinska sestra je vičući istrčala za njim napolje, pokušavala da ga urazumi i smiri. Scena je bila strašna. Onako krupan i jak je udarao ženu rukama po glavi iz sve snage. Vrištala je i sve vreme ga smirivala, ali ništa nije pomoglo. U trenutku je, onako razjaren, ščepao za kosu i gurao svom snagom pa je glavom udarila u vrata i srušila se. Pomislila sam da je mrtva - ispričala je žena koja je čekala na pregled i od pretrpljenog straha dugo nije mogla da se smiri.

Medicinska sestra na kućnom lečenju

Medicinska sestra I. S., koja je izvukla najdeblji kraj, nalazi se na kućnom lečenju. Srećom je prošla bez preloma i unutrašnjeg krvarenja, trpi bolove od batina koje je dobila i ima hematome po glavi i telu.

- Najviše joj je žao kolege sa kojim je dugo radila. Rekla je da će njene rane zarasti, ali se plaši šta će biti sa kolegom koji je ostao sam posle dve porodične tragedije u kojima je izgubio brata i majku i nedavne očeve smrti - ispričao je kolega medicinske sestre I. S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sna

16.08.2021 20:58

Ko ne bi poludeo više?! Samo posmatrajte dalje. Mboge ljude je patnja dovela do ludila. Kad bi mogli svi krivci da se kazna, bilo bi nam bolje. To je međutim nemoguće. Želim povređenima oporavak a momku da se izleči ako može. Tuga. Tuuga. Svi krivci su dalje, daleko, podaleko. ljudske liše osobine su voda, nađu put uvek i svuda.