VUJOVIĆ STAVOVIMA ŠOKIRAO NACIJU: Karađorđevići su došli na vlast da sve srpsko pretvore u hrvatsko, a Vuk Karadžić je NAJVEĆI izdajnik našeg roda!

Autor:

Vesti

12.08.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Vujović, advokat i nekadašnji vlasnik TV Palma gostovao je u emisiji Balkan info i osvrnuo se na srpsku istoriju u poslednjih 200 godina.

Republika

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Miodrag Vujović

Vujović je izjavio da srpski narod slavi one koji su kočili ideje onih koji su ih predlagali. Njemu izrazito smeta što se elita školovala na Zapadu, a zatim vraćala u Srbiju sa zapadnjačkim vrednostima, idealima i ciljeivma, a mnogi od njih im i služili.

- Sredinom 19. veka Andrija Brkić, Srbin rimokatoličke veroispovesti iz Slavonije, pitao je Aleksandra Karađorđevića, tadašnjeg kneza Srbije, zašto mlade vaspitavaju i edukuju samo na Zapadu, iako će im to doći glave jer ih tamo uče da sve rade protiv srpskih interesa - kaže advokat i dodaje da "do danas niko nije odgovorio na to pitanje".

Ističe da ne osporava njihovo obrazovanje i znanje, već šta su s tim znanjem uradili.

- Kako je mogla da bude stvorena Albanija koja ima manje od pola stanovnika Albanaca, a polovina od tog broja ostaje da živi u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Ne treba da budeš Tesla da bi video da to nisu čista posla. Dubrovnik je 1939. na papiru, a za vreme Tita i faktički, postao hrvatski.

Vujović napominje da su "Karađorđevići došli na vlast kako bi napravili Jugoslaviju i sve srpsko oteli i pretvorili u hrvatsko".

Republika

Foto: Wikipedia

Vuk Karadžić

On dalje poručuje da su Hrvati lopovi koji su ukrali srpski jezik, a Srbi izdajnici jer su to dopustili.

- Vuk Karadžić je, za mene, najveći izdajnik srpskog roda jer je on taj koji se 1850. godine, sa onim njegovim kumom Đurom Daničićem, složio da se jezik zove srpsko-hrvatski. On nije pravi reformator srpskog jezika. Pravi reformatori su umrli u siromaštvu i u ludnici - kaže Vujović i nastavlja da "njega ne interesuje Vuk, već srpska inteligencija koja sve to zna i krije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading