IZ TURSKE U SRBIJU! NIŠ DOBIJA APARATE U KOJE SE UBACI PLASTIKA, A ONI IZBACE HRANU ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

10.08.2021

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi koji su imali prilike da putuju u Tursku primetili su na ulicama automate za reciklažu plastike koji zauzvrat daju hranu za napuštene ljubimce, a sada će i Srbija dobiti 4 takve mašine.

Foto: Youtube/Djole dog

 

Naime, aparati koji potiču iz Turske nose naziv mamamatiksi a u sebi sadrže hranu za napuštene životinje. Recikiranjem plastične flaše ove mašine doziraju obroke za pse i mačke koje žive na ulici.

- Upravo takva četiri aparata stižu iz Turske u Niš, a za cilj će pre svega imati edukaciju građana - o reciklaži i pomoći napuštenim životinjama - objašnjava Tanja Vidergar iz Udruženja Zavod Pit, prenosi Djole.dog.

Ovi aparati nabavljeni su uz pomoć saradnje JKP Medijana i Grada Niša, Zavod Pit-a, Serbia’s Forgotten Paws i udruženja Bright Eyes iz Belgije.

Niš je prvi grad koji će pokazati da li u Srbiji tako nešto može da funkcioniše i ima budućnost, pa će se razmišljati i o nabavci za ostale gradove. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading