U "NARODNOM FRONTU" ROĐENA PRVA BEBA IZ ZAMRZNUTOG EMBRIONA!

Autor:

Vesti

09.08.2021

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U GAK "Narodni front" rođena je prva beba iz zamrznutog embriona, a srećna mama je Enesa Rizvanović (28) iz Novog Pazara koja je dobila sina Mehmeta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako piše Blic, na ovoj klinici ima još 10 zamrznutih embriona, a takođe je nabavljena i unapređena oprema koja će olakšati i povećati broj postupaka vantelesne oplodnje.

- Šest godina je trajala naša borba za potomstvo, a onda smo pokušali vantelesnu oplodnju u GAK Narodni front. Prva nam nije uspela 2019. ali nismo odustajali, pa nam je uspela iz drugog pokušaja. Verovali smo doktorima, svi su ovde dobri, ja bih volela da istaknem i da se javno zahvalim svima, i profesoru dr Željku Mikoviću i dr Ani Jeremić, embriologu, i svima ovde. Beba je dobro i neopisivo sam srećna, porođaj je super prošao - priča Enesa za Blic.

- Veliki dan za Narodni front - kaže za Blic i prof.dr Željko Miković, direktor GAK Narodni front, i ističe da je sada zamrzavanje embriona moguće i u ovoj instituciji.

- U ovom trenutku ima 10 zamrznutih embriona.Mi smo ovu proceduru osvojili na jedan kvalitetan način i na to smo veoma ponosni. Sada je rođena prva beba, a čekamo ih još 10. To je pokazatelj da se ta metoda radi kvalitetno i na svetskom nivou. Izuzetno smo zadovoljni što smo majkama omogućili da u narednom pokušaju idu preko skraćenog postupka. Za nas je ovo veliki događaj i mislim da je izuzetno važno svim ženama koje su poklonile poverenje našoj klinici. Što se tiče prve bebe iz zamrznutog embriona, trudnoća je protekla dobro, stigla je do punog termina, porođaj je bio prirodni i rođen je dečak težak 3.900 grama, sa ocenom 9-10. Oni su spremni da idu kući - priča profesor Miković za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading