RHMZ IZDAO UPOZORENJE: U naredna dva dana PAKLENE VRUĆINE pogodiće ove delove Srbije, evo kad stiže OSVEŽENJE!

Autor:

Vesti

02.08.2021

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na veoma visoke temperature u naredna dva dana.

Foto: ST/D. Kadić, Pixabay

Foto: Ilustracije

Kako je upozorio RHMZ, veoma visokim temperaturama u utorak i sredu biće pogođeni jug i istok Srbije.

- Na jugu i istoku Srbije danas veoma toplo sa najvišom temperaturom ponegde od 35 do 38 °C. Veoma toplo vreme zadržaće se i sutra i prekosutra, sa najvišom dnevnom temperaturom do 36 °C - stoji na sajtu RHMZ.

Sutra će u većini predela biti malo svežije jutro, a tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo sa lokalnim razvojem oblaka.

Na severu podnošljivija temperatura, a idući ka jugu Srbije sve toplije i veća vrućina. Tokom dana postoji mogućnost za retku pojavu kratkotrajne kiše ili ponekog lokalnog pljuska. Minimalna temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 30°C na severu Vojvodine, do 37°C na jugu Srbije.

U sredu pretežno sunčano i vrlo toplo, posebno na jugu Srbije. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 32°C na severu Vojvodine, do 38°C na jugu Srbije.

U četvrtak naoblačenje sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima se širi od zapada ka istoku tokom dana i donosi osveženje.

U petak svežije u svim krajevima i prijatnije vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i moguću kratkotrajnu kišu i poneki lokalni pljusak.

Za naredni vikend sunčano i sve toplije, u subotu malo iznad 30°C, a u nedelju oko 35°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading