OLUJNO NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI! RHMZ IZDAO UPOZORENJE: U naredna dva sata ovi delovi su na UDARU!

Autor:

Vesti

26.07.2021

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod je na svom sajtu izdao upozorenje na visoke temperature od ponedeljka, 26. jula.

RepublikaFoto: E/Stock
Foto: Ilustracija

U naredna dva časa iznad Bačke, Banata, na zapadu i jugozapadu zemlje, iznad Šumadije, velikog Pomoravlja, Braničevskog okruga i pojedinim delovima Beograda promenljivo oblačno, povremeno uz kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod je na svom sajtu izdao upozorenje na visoke temperature od ponedeljka, 26. jula.

Kako navode, ove sedmice Srbiju očekuje veoma toplo vreme, sa najvišom temperaturom od 34 do 39 stepeni.

Ovo upozorenje je na snazi do nedelje, 1. avgusta.

Od danas, pa naredna 3 dana, od 26. do 28. jula na snazi će biti narandžasti meteoalarm. To znači da će vreme biti opasno.

Narandžasti meteoalarm podrazumeva da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading