NENORMALAN PAD TEMPERATURE! Đurić najavio NOVU VREMENSKU PROGNOZU, otkrio kad stiže OSVEŽENJE

Autor: Republika

Vesti

31.07.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle tropskog talasa stiže nam pravo osveženje, a razlika u temperaturi biće velika.

Foto: facebook.com/Djordje Djuric/pixabay.com

 

 

Posle još jednog toplog talasa i visokih temperatura, u ponedeljak nas, prema najavama meteorologa Đorđa Đurića, očekuje pad temperature za 10 stepeni.

- U nedelju nas očekuju temperature od 36 na severu Srbije do 41 stepen na jugoistoku Srbije. Ove visoke temperature posledica advekcije vrele vazdušne mase sa jugozapada, tj. sa severa Afrike - napisao je Đurić.

Stiže osveženje

- Ipak, oslabljeni hladni front sa severozapada i iz oblasti Alpa, doneće u nedelju uveče i u ponedeljak prodor svežije vazdušne mase, koja će preko Panonske nizije stići do severa i zapada Srbije, tako da se u ovim predelima u ponedeljak očekuje znatno prijatnije vreme, uz pojačan severozapadni vetar i uz maksimalne temperature od 28 do 30, u Beogradu do 29 stepeni. Na 850 mb površini iznad ovih predela biće oko 15 stepeni, dakle, za 10 stepeni niža temperatura u odnosu na nedelju - najavio je Đurić.

Na jugu i dalje toplo

- Hladni front biće toliko oslabljen na svom putu ka jugoistoku, tako da će u Nišu i na području juga i istoka Srbije i dalje biti vrelo, uz temperature do 37, uz pojačan jugozapadni vetar i uz visoke temperature i u višim slojevima atmosfere - naveo je Đurić.

Lokalni pljuskovi

- Kada su padavine u pitanju, hladni front neće biti toliko izražen u vidu padavina, jer se u nedelju posle podne i pred kraj dana tek ponegde na severu Srbije i u Beogradu očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito i uglavnom na području Vojvodine - napisao je Đurić, prenosi Kurir.

- Kada je ostatak sledeće sedmice u pitanju, severna polovina Srbije imaće prijatnije temperature u odnosu na ostatak Srbije i one će biti uglavnom koji stepen iznad 30 stepeni, dok će na jugu i istoku Srbije temperature uglavnom ostati iznad 35 stepeni - zaključio je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading