LONČAR SE SASTAO SA KLUGEOM U ATINI: Ministar i direktor SZO na Samitu o mentalnom zdravlju

Autor: Republika

Vesti

22.07.2021

14:06

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu dr Hansom Klugeom, na marginama Samita SZO o mentalnom zdravlju u doba pandemije KOVID-19, koji se održava u Atini 22. i 23. jula.

Ministarstvo zdravlja
Hans Kluge i Zlatibor Loinčar

Tom prilikom, ministar Lončar i direktor SZO Kluge razgovarali su o aktuelnoj epidemiološkoj sutuaciji u našoj zemlji i regionu, kao i o daljim aktivnostima oko programa vakcinacije. Posebno su apostrofirana pitanja obavezne vakcinacije kao i dosadašnja iskustva i studije o neophodnosti treće doze vakcine. Direktor SZO Hans Kluge istakao je, još jednom, veliku podršku ministru Lončaru u sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju kontrolu epidemije korona virusa kao i dalje unapređenje zdravstvenog sistema naše zemlje.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar imao je zapaženo izlaganje u okviru ministarskog dela Samita, u okviru kojeg je  predstavio dostignuća i planove Republike Srbije u zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva u toku pandemije Kovid 19.

Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Samit SZO o mentalnom zdravlju pod nazivom  „Stanje mentalnog zdravlja, unapređenje mentalnog blagostanja i jačanje otpornosti u kontekstu pandemije KOVID-19“, koji se održava u Atini od 22. i 23. jula, na kojem učestvuju najviše zvanice iz Evrope, otvorio je Kirijakos Micotakis, predsednik Vlade Grčke. 

Ministarstvo zdravlja
Lončar i Kluge

Ministri zdravlja će usvojiti Atinsku deklaraciju o mentalnom zdravlju kojom izražavaju posvećenost da promocija mentalnog zdravlja i podrška budu u središtu agende oporavka nakon KOVID-19 kako bi se sprečilo nastajanje hroničnih mentalnih problema kao rezultat pandemije.

Komentari (0)

Loading