VANREDNA SITUACIJA I U ĆUPRIJI: Ogromnu štetu napravilo izlivanje vodotokova

Autor:

Vesti

20.07.2021

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U oštini Ćuprija proglašena je vanredna situacija neophodna radi bržeg reagovanja u kritičnim uslovima nastalim zbog velikih padavina od 17. jula i otklanjanja šteta koje je već prouzrokovalo mestimično izlivanje vodotokova.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Foto: Ilustracija

Odluku o tome doneo je predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić na jednoglasni predlog Štaba za vanredne situacije na današnjoj elektronskoj sednici, pišu "Novosti".

Vanredna situacija je zbog nepogoda proglašena nedavno i u Petrovcu na Mlavi prouzrokovala. Jaka kiša je prouzorkovala slivanje velike količine vode sa okolnih brda, pa su poplavljene saobraćajnice i jedan broj domaćinstava na teritoriji te opštine.

 

 

Zbog tih stravičnih preobilnih padavina, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi u naseljenim mestima Dobrnje, Vošanovac, Lopušnik, Bošnjak, Tabanovac, Busur i Burovac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading