VULIN PORUČIO TURKOVIĆKI: Ogradite se od izjava Džaferovića i Izetbegovića ili ću smatrati da podržavate komadanje Srbije

Autor:

Vesti

19.07.2021

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

- Moje ideje i moje izjave su moje. Aleksandar Vučić i ja nemamo uvek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobićete glasan odgovor koji možete da razumete. Da bi ste ušli u raspravu sa Vučićem ipak ćete morati da pronađete njegove reči i pokušate da ih osporite ali, pre toga, najpre nam odgovorite ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući očekivanja Bisere Turković da se predsednik Srbije odmah ogradi od izjava ministra Vulina o ujedinjenju srpskog sveta, a ukoliko to ne učini za ministarku BiH to će samo potvrditi da je njegova i zvanična politika Srbije rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koja ima cilj da pripoji delove Bosne i Hercegovine Srbiji.

- Zaboravili ste, gospođo Turković, da kažete da sam rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uslovi. Ako su mogli Nemci zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Nemačke? - upitao je Biseru Turković ministar policije Vulin.

- Radujem se što ste rešili da branite Dejton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih dejtonskih ovlašćenja RS, a posebno ste protiv deklaracije SDA koja traži ukidanje Republike Srpske. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi "genocidaši" kako kaže Bakir Izetbegović, smatraću da podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe. Ako se gospođo Turković odmah ne ogradite od izjave Šefika Džaferovića da je tzv. Kosovo nezavisno i da bi on priznao tzv. Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcepite deo moje zemlje. Verujem da ste razumeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja RS i komadanja Srbije, ili možda nećete? - poručio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

19.07.2021 13:40

За крст часни и слободу златну.