DEVOJČICE IZ NIŠA PRONAĐENE UZ POMOĆ GUGLA! Zalutale u šumi, završile na litici pa blicevima sa telefona navodile spasioce

Autor:

Vesti

16.07.2021

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve tinejdžerke iz Niša koje su u sredu predveče zalutale na vidikovcu iznad Niške Banje, sa klizavih stena duboko u šumi izvukli su pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica uz asistenciju niške policije.

RepublikaFoto: pixabay.com

One su zalutale svega nekoliko kilometara daleko od banje, u području brda Koritnjak, ali strma staza i loš put uplašile su devojčice koje dalje nisu mogle same, pišu Novosti.

Ispostavilo se da su deca samo kilometar od hotela "Zelengora", ali da je zbog karakteristika terena, do njih bilo veoma teško doći.

- To područje je veoma strmo a kretanje otežava i to što je zemljana površina prekrivena lišćem i prašinom pa je bilo veoma klizavo. One su se popele na tu liticu i više nisu mogle ni gore niti dole. Dozivali smo ih, a one su uključivale bliceve na telefonima što nam je omogućilo da ih lociramo - priča Milan Đorđević, vođa Vatrogasno-spasilačkog odeljenja.

- Dao sam im broj mog mobilnog telefona i rekao im da mi pošalju lokaciju, one su iskoristile Gugl aplikaciju, šerovale je i poslale mi link pa smo odmah krenuli ka Niškoj Banji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading