LONČAR ODGOVORIO OPOZICIJI: Đilasovci bi da lekari dele flajere, a ne da leče! Možda želi da angažujemo njegovu firmu

Autor:

Vesti

06.07.2021

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je Stranka slobode i pravde u nedostatku ozbiljnih, argumentovanih i konkretnih primedbi na funkcionisanje zdravstvenog sistema, punu pažnju usmerila na "neophodnost podele flajera" i "nedostatak putokaza" u Kliničkom centru Srbije.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

"Krucijalne primedbe", primetio je Lončar u pisanoj izjavi.

"Možda bi najbolje bilo da lekari, umesto da leče građane, po KCS-u dele flajere? Ili da za te poslove podele flajera i izrade bilborda po krugu bolnice, poslove PR-a i marketinga KCS angažuje neku od mnogobrojnih Đilasovih marketinških firmi, da im omogući laku zaradu, kakvu su pravili kroz različite kombinacije dok su vladali?", upitao je Lončar.

Ministar je istakao da se novi KCS gradi ubrzano, da su radovi u punom jeku, kao i da ni jednog trenutka tokom čitavog perioda izgradnje, pružanje zdravstvenih usluga pacijentima kojima su neophodne nije bilo zaustavljeno ili onemogućeno.

"Da, pojedine ambulante su izmeštene, premeštene na druge lokacije u krugu KCS, ali rade, svakoga dana, svakoga časa", naveo je Lončar.

Kako je rekao, Đilasu i "njegovim stručnjacima za zdravstvo" smeta i to što su pojedini lekari, posle godinu i više dana rada u crvenim zonama i uslovima kovid epidemije, pronašli par dana da se odmore, da najzad budu nekoliko dana zajedno sa porodicama, pripremajući se za, po svemu sudeći, novu, jesenju borbu sa korona virusom.

"Znamo kakav su status imali lekari u vreme Đilasa, kada su klinički lekari u bolnicama imali plate koliko danas imaju medicinske sestre i tehničari. Na sreću građana, vreme tajkuna u Srbiji je prošlo. Srbija se gradi i razvija, zdravstveni sistem unapređujemo i razvijamo svakoga dana, a oni kojima to smeta, mogu da dele flajere, a ne lekcije građanima Srbije", dodao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading