(FOTO) MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ NENAJAVLJENO OBIŠLA DOM U ALEKSINCU: Evo u kakvom je stanju zatekla ovu ustanovu!

Autor: Republika

Vesti

04.07.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević obišla je juče kasno popodne i Ustanovu za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, usluge domskog smeštaja u ovoj ustanovi koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice.

Uslovi u ustanovi su izuzetno dobri, hrana je raznovrsna, a kada je u pitanju jelovnik poštuju se žele korisnika, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se ministarka Kisić Tepavčević uverila da su zaposleni posvećeni korisnicima i da postoji topao i neposredan odnos između korisnika i zaposlenih, da su deca vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje.

U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

 

 

U saopštenju se podseća da su ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici Ministarstva upravo ustanove koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj.

Predstavnici Ministarstva nastaviće obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju pobol?šanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti, ističe Ministarstvo.

Poseta Ustanovi za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu je druga poseta ministarke Kisić Tepavčević ovoj ustanovi od kada je od kada je stupila na dužnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading