MINISTARSTVO POTVRDILO! Na Kosovu i Metohiji dve osobe zaražene DELTA SOJEM KORONAVIRUSA

Autor: Republika, Kosovo Online

Vesti

29.06.2021

19:50

Delta sojem koronavirusa, koji je prvi put otkriven u Indiji i koji se brzo širi izazivajući veći broj smrtnih slučajeva, zaražene su dve osobe na Kosovu, prenosi Koha.

Photo by Unsplash
Foto: Ilustracija

Potvrda ove vesti stigla je iz tzv. kosovskog Ministarstva zdravlja koje je objavilo da su od 22 uzorka testirana na Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu, kod dva registrovana virus Delta varijante.

Iz Ministarstvo zdravlja poručuju da su obolele osobe pokazale simptome, ali su se već oporavile i nalaze se kod kuće.

- Danas smo dobili podatke o 22 pozitivna uzorka poslata Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu, od kojih su 2 (dva) uzorka identifikovana sa Delta varijantom (B.1.617.2) SARS-CoV-2. Oba slučaja su pokazala simptome, ali su se već oporavila i kod kuće su. NJihova izolacija je gotova. Timovi NIJZK već su pronašli sve moguće izvore i kontakte kako bi sprečili dalje širenje slučajeva - kaže se u saopštenju Ministarstva.

Iz ovog ministarsta preporučuju građanima da izbegavaju okupljanja, da se ukoliko osete simptome podvrgu testiranju na koronavirus, kao i da nose maske i izbegavaju gužve u zatvorenom prostoru.

Komentari (0)

Loading