STIŽE NAM DELTA SOJ! Doktor Kon otkrio koja grupa je najrizičnija kao i zašto treba još uvek nositi maske

Autor: Republika

Vesti

26.06.2021

18:11

Broj novozaraženih se svakog dana smanjuje, mere su opuštenije, ali vesti koje stižu iz Evrope ovih dana ukazuju na činjenicu da korona nije ružna prošlost.

Prntscr Prva TV
Predrag Kon

O velikim klimatizovanim prostorima i korona virisu, ponovo je govorio dr Predrag Kon. Ovog puta napisao je post na njegovoj stranici na Fejsbuku, koji prenosimo u celosti.

U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka. U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru. Za sada nemamo potvrdu prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti. Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa) - napisao je Kon na Fejsbuku

Komentari (0)

Loading