NEVREME RAZORILO IVANJICU: Grad veličine jajeta uništio maline!

Autor: Republika

Vesti

26.06.2021

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jako nevreme protutnjalo je kroz Ivanjicu, grad je pogodio sedam mesnih zajednica. Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama

Foto: facebook.com/Sasa Smiljanic‎
Foto: Ilustracija

Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i teniske loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta - izjavio je Ivan Stišović iz sela Katići.

U ostalim selima, padao je sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima pričinjena veća materijalna šteta.

- Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna -  kaže Rade Ćirović.

Prema prvim informacijama sa terena, protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija.

- Ispaljeno je oko 100 raketa i strelci su upeli da razbiju gradonosne oblake, na taj način pričinjena je znatno manja materijalna šteta. Još uvek nemamo prijave građana da bi znali kolika je tačno šteta na zasadima voća, ali i ukoliko je ima na putnoj infrastrukturi - izjavio je za RINU Momčilo Mitrović.

Hitno upozorenje za 3 okruga

Na području Zlatiborskog, Raškog i Rasinskog okruga jaka konvektivna oblačnost uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, grad i olujni vetar u periodu od 16 do 17h.

Komentari (0)

Loading