GRČIĆ O DEŠAVANJIMA U PETNICI: Sramno je da su više od 10 godina zataškavali takav zločin!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.06.2021

14:45

V. d. direktora "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić saopštio je danas da je šokiran i zgađen dešavanjima u instituciji kao što je Istraživačka stanica Petnica, a posebno time da su, kako navodi, vodeći ljudi te cenjene obrazovne institucije godinama znali šta se tamo dešava.

Tanjug/T. VALIČ
Milorad Grčić

- Sramno je da su više od 10 godina zataškavali takav zločin. Ne znam kako su mogli da spavaju, žive znajući da neke devojčice preživljavaju traume nastale u Petnici. Kao čovek, roditelj i direktor kompanije gde su žene i na najvišim pozicijama rukovođenja, morao sam da se oglasim - naveo je Grčić, saopšteno je iz EPS-a.

On smatra i da je posebna sramota i licemerno to što, kako kaže, "Vigor Majić, bivši direktor Petnice, zlostavljača gleda kao žrtvu, svesno prikriva dokaze kako bi sve vreme koristio ime institucije na čijem je čelu za svoje poslove i lobiranja".

Grčić je naveo da posle jezivih ispovesti od nadležnih očekuje da detaljno ispitaju uloge svih odgovornih kako bi se skinula senka nad radom Petnice i kaznili oni koji su naneli neizmerni bol i traume nedužnim osobama.

- To je jedini način da žrtve dobiju makar deo pravde, a da se Petnici vrati stari ugled kako bi i na dalje radila na razvoju vrhunskih naučnih talenata - ukazao je Grčić.

Komentari (0)

Loading