(FOTO) NEZAPAMĆENO NEVREME! Zabeleli se Čačak i Nova Varoš: LETELO DRVEĆE, GROMOVI TRESLI ZEMLJU!

Autor: Republika

Vesti

25.06.2021

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čačak i okolinu juče popodne je zahvatilo nevreme praćeno jakim vetrom i grmljavinom. Od siline udara počupane su grane drveća na gradskom području.

RepublikaFoto: republika.rs
Foto: Ilustracija

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Vetar je obarao drveće i grane, a grad je pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije snažnog nevremena.

 

 

Olujno nevreme najviše problema je pričinilo u selu Vranići. Vetar je iz korena iščupao hrast, koji je blokirao lokalni put. Na mesto događaja izašli su pripadnici Sektora za vanredne situacije grada Čačka.

Taj pravac bio je potpuno van funkcije, pa bi meštani bili prinuđeni da koriste alternativne puteve. U rešavanju ovog problema su nam pomogli Kinezi koji su angažovani na izgradnji autoputa. Udruženim angažovanjem uspeli smo da uklonilo drvo sa puta i zaista smo im zahvalni na velikoj pomoći. Ostalo je da dođu ekipe iz JKP Komunalac i operu put od blata i granja – izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Bratislav Zečević.

 

 

Hrast iščupan pod naletom olujnog vetra prouzrokovao je kvar i na električnoj mreži, pa su meštani okolnih sela ostali bez napajanja električnom energijom.

Nevreme je zahvatilo i opštine Lučani i Ivanjica, prenosi Objektiv.

Jaka, obilna kiša i grad juče popodne pali su i na teritoriji opštine Nova Varoš.

Nevreme je pričinilo materijalnu štetu na zasadima voća i povrća, kao i u pojedinim malinjacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading