SILOVATELJI ŽIVOTINJA OPASNI SU I PO LJUDE

Autor: A. V. M. - M. M. L.

Vesti

29.11.2017

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudska bolest, zlo i patologija nemaju granice! Tako psiholog Aleksandra Janković komentariše pisanje Srpskog telegrafa o stravičnom seksualnom zlostavljanju životinja koje se u Beogradu pretvara u biznis. Životinje, uglavnom psi, iznajmljuju se za seks izopačenim zoofilima, a čak se plaćaju i prostitutke za snimanje porno-filmova sa četvoronošcima.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Sad je najvažnije tim ljudima stati na put i zaštititi životinje jer su ovakve osobe sklone i drugim vidovima zlostavljanja. Pitanje je trenutka kada će ovako zli umovi sa životinja preći na nešto drugo ili nekog drugog - ističe Jankovićeva.

U Ministarstvu pravde odgovaraju da je ovakvo zlostavljanje životinja kažnjivo članom 269 Krivičnog zakona.

- Predviđene su novčane kazne ili zatvorske do tri godine ako je usled tih dela došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim vrstama - navode u ministarstvu.

Na komentar da mnogi kazne za zlostavljače životinja smatraju suviše blagim, u ministarstvu kažu da će uzeti u obzir svaku inicijativu za izmenu zakona.

- Radna grupa za izmenu tog zakona je stalna i svaku inicijativu vezanu za izmene tog akta razmatra - ističu oni. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading