DRŽAVNO VEĆE TUŽILACA: Zagorka dolovac jedini kandidat za šefa RJT

Autor:

Vesti

15.06.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državno veće tužilaca je danas, 15. juna 2021 godine, održalo Treću redovnu sednicu Veća, na kojoj je razmatralo prigovore tri podnosioca prijave na konkurs za izbor Republičkog javnog tužioca, te je razmatralo i utvrđivanje liste kandidata za izbor Republičkog javnog tužioca.

RepublikaFoto: Promo foto
Zagorka Dolovac

Sednici veća nije prisustvovala predsednica Veća i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, s obzirom da je smatrala da na osnovu Poslovnika o radu Veća postoje razlozi za njeno izuzeće u raspravi i odlučivanju na današnjoj sednici, što je bio slučaj i na svim prethodnim sednicama kada je odlučivano o stvarima koje se tiču nje.
 
Nakon razmatranja i diskusije povodom prigovora, Veće je jednoglasno donelo odluku da se podneti prigovori odbiju kao neosnovani, s obzirom da Svetlana Tekić i Miodrag Mali nisu ispunili opšte uslove za izbor koji su objavljeni u oglasu za prijavu potencijalnih kandidata, dok je prijava Dragane Obrenović bila neblagovremena.

Nakon sprovedenog postupka za izbor kandidata, Državno veće tužilaca je jednoglasno donelo odluku da se utvrdi rang lista, nakon čega je, imajući u vidu da su ispunjene sve procesne pretpostavke, jednoglasno utvrđena konačna rang lista kandidata i doneta odluka o predlogu kandidata za Republičkog javnog tužioca tako što je Zagorka Dolovac predložena Vladi Republike Srbije za obavljanje ove javnotužilačke funkcije, a radi donošenja dalje odluke o predlaganju kandidata Narodnoj skupštini Republike Srbije.

 
Državno veće tužilaca želi posebno da navede, a radi otklanjanja bilo kakvih sumnji i negativnih medijskih objava u vezi sprovedenog postupka, da je izbor kandidata u potpunosti sproveden u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima i da je u potpunosti bio otvoren u skladu sa važećim pravilima, pri čemu je Veće o svim preduzetim koracima bez odlaganja obaveštavalo javnost. Ovim je, sa stanovišta Državnog veća tužilaca, njegova uloga u postupku izbora Republičkog javnog tužioca završena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading