NAJNOVIJI SKANDAL JUNAJTED MEDIJE: Šolak Srbima zabranio fudbal!

Autor:

Vesti

13.06.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ili mi daj svoje pare ili ne možeš da gledaš Evropsko prvenstvo! Ovo je princip po kojem kompanija Junajted Medija i njen šef Dragan Šolak praktično reketiraju građane Srbije, odnosno ljubitelje najpopularnijeg sporta u našem narodu.

RepublikaFoto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB
Dragan Šolak

Junajted Medija je nosilac kompletnih prava za TV prenose utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu, uključujući čak i takozvano zemaljsko emitovanje, iako u našoj zemlji uopšte nema tu mogućnost, s obzirom na to da ima samo kanale u sistemu kablovske televizije.

Pritom, TV stanice sa pravima da prenose utakmice to rade ekskluzivno u sistemu SBB, koji je takođe u vlasništvu tajkuna Šolaka! A građanima koji nemaju SBB preostalo je da, ako hoće da gledaju EP, opet daju svoje pare Šolaku i pazare njegovu uslugu. 

S obzirom na to da više od polovine domaćinstava u Srbiji nisu korisnici SBB-a, ispada da su žrtve bahatosti Junajted Medije i njenog gazde, milijardera sa stalnim prebivalištem u Švajcarskoj. 

Zoran Marković, odgovorni urednik Sportskog programa RTS-a, izjavio je da se javni servis žestoko bori da otkupi prava za sve najvažnije sportske događaje, ali da je žrtva nelojalne konkurencije.

Građani Srbije su uskraćeni prava da slobodno gledaju EP u fudbalu! 

- Građani Srbije su uskraćeni prava da slobodno gledaju EP u fudbalu! Emiter koji je kupio ekskluzivna kompletna prava na utakmice nije ponudio nikome na teritoriji Srbije, pa ni RTS-u, da otkupi prava na zemaljsko emitovanje, dakle ni jednoj TV stanici sa nacionalnom frekvencijom, kako bi svi ljubitelji fudbala mogli da nesmetano gledaju tako važan događaj - izjavio je Marković i naglasio da je Junajted Medija bila u obavezi da ponudi prava na zemaljsko emitovanje. 

Građani sa pravom nezadovoljni

Emitovanje direktnih prenosa sportskih događaja na Javnom servisu garantuje najveću gledanost, najvažnije fudbalske utakmice gleda od 1,5 miliona do čak 2 miliona ljudi, i građani su sa pravom nezadovoljni što ne mogu da gledaju EP na RTS-u. Ali, vlasnik prava na emitovanje uopšte nam nije ni ponudio tu mogućnost, poručio je Zoran Marković.

RTS i generalni direktor Dragan Bujošević čak su se više puta obraćali Junajted Mediji sa molbom da otkupe deo prava na prenose utakmica EP, ali im niko nije ništa odgovorio! Javni servis je od iste kompanije odbijen čak i za pravo da prenosi utakmice fudbalske reprezentacije Srbije!

- Svi javni servisi u Evropi, pa čak i u okruženju, imaju prava na zemaljsko emitovanje utakmica Evropskog prvenstva. Italija, Francuska, Grčka, Nemačka, Hrvatska, Crna Gora… podrazumeva se da utakmice prenosi javni servis. U okruženju, jedino Srbija i Slovenija nemaju zemaljsko emitovanje EP, a samo u Srbiji javnom servisu nije čak ni ponuđeno da otkupi prava, dok se u Sloveniji prosto nisu dogovorili oko cene - objasnio je Zoran Marković u Jutarnjem programu Javnog servisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading
Ex faca

21.06.2021 06:22

O gorepomenutom reketiranju: Zar po istoj logici RTS ne reketira gradjane srbije šaljući im izvršitelje u slučaju neplaćanja