POJAVILE SE ZMIJE U BLIZINI OSNOVNE ŠKOLE! Stručnjaci upozorili: Biće ih još, a jedna stvar je naročito opasna!

Autor:

Vesti

11.06.2021

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Fotografije zmija u blizini Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u naselju Nikola Tesla u Nišu, objavljene na društvenim mrežama zabrinule su roditelje, a mnogi su ih podelili uz savet sa budu oprezni i upozore decu.

Foto: Photo by Susanne Jutzeler from Pexels
Foto: Ilustracija

Iz "Zoo planeta" poručuju da ove zmije nisu otrovne, a da je jedino rešenje da se okolina raščisti, pišu Južne vesti.

- Zmije ovde žive godinama, ali u ovom periodu izlaze iz obližnjih rupa koje bi zato trebalo zacementirati - objašnjava Jelena Cvetković iz udruženja "Zoo planeta" koje se poslednjih godina volonterski bavi hvatanjem zmija.

Ona kaže da promenljivo vreme odgovara zmijama i da se očekuje da će ih Nišlije viđati u naredne dve nedelje.

 

 

 

- Čak i da sklonimo jednu zmiju ili dve odatle, niko ne garantuje da ih nema ko zna koliko. Zato je trajno rešenje da se taj deo počisti od trave, a mi to ne možemo da uradimo. Možemo da ga eventualno isprskamo. Najbitinije je sada da se ne diže panika jer su to neotrovne zmije i jedino može biti opasno ako su pojele nekog zaraženog glodara, pa ugrizom mogu inficirati čoveka - ističe Cvetković.

Direktor Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Darko Milojković kaže da će učitelji upozoriti roditelje i decu, ali da je dvorište ovog isturenog odeljenja sređeno i pokošeno pre nekoliko nedelja, te da je sada bezbedno, dok problem sa samim putem nije u njegovoj nadležnosti.

Komentari (0)

Loading