Putnici u panici NAKON HAPŠENJA VLASNIKA "SAB TRAVELA"

Autor: A. V. M.

Vesti

28.11.2017

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani koji su uplatili aranžmane preko turističke agencije "SAB travel" u panici su nakon što je vlasnik te agencije Miroslav Osatović uhapšen zbog prevare. Najteže je onima koji su se usred afere našli na putovanju upravo preko "SAB travela".

RepublikaFoto: pixabay.com

 

- Vesti o hapšenju vlasnika agencije su me uplašile. Uplatio sam aranžman i sad ne znam šta će biti s tim. U agenciji me uveravaju da je sve u redu, ali im ne pada na pamet da vrate sav novac. Znam šta se dešavalo sa mnogim agencijama, da su ljudi prolazili kao bosi po trnju, ne želim to i meni da se desi. Štedeo sam novac da bih sad ostao bez puta - priča Beograđanin M. B.

Iako se vlasnik sumnjiči za malverzacije teške milion i po evra u poslu s nekretninama, dokle god turistička agencija normalno posluje, njeni klijenti ne mogu tražiti novac natrag, objašnjava advokat Ivan Simić.

Evo koliko novca gubite ako otkažete putovanje

Ako putnik otkaže putovanje u roku od 90 do 45 dana, organizator ima pravo naknade za učinjene  administrativne troškove u visini od:
* 10% ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja
20% ako se otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja
40% ako se otkaže 19 do 15 dana pre početka putovanja
80% ako se otkaže 14 do 10 dana pre početka putovanja
* 90% ako se otkaže 9 do 6 dana pre početka putovanja
* 100% ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

- Agencija je pravno lice, a njen vlasnik fizičko. On ima određena upravljačka prava, kao i pravo na dividendu, odnosno deo profita. Ako agencija kao pravno lice redovno izmiruje obaveze i regularno posluje, njeni klijenti ne mogu preventivno tražiti povraćaj novca, bez obzira na to što je vlasnik kao fizičko lice u pritvoru - kaže Simić.

Podsetimo, policija sumnjiči Miroslava Osatovića i Stevana Buđića, njegovog partnera u firmi "SAB estetik", za malverzacije teške milion i po evra. Oni su pribavljali protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva od 2012. do danas, a postoji sumnja da su prevarili i oštetili jednu banku za iznos od 1.505.531 evro.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading