ZAŠTITNIKU GRAĐANA JAVNA ZAHVALNOST OMBUDSMANA BOSNE I HERCEGOVINE

Autor:

Vesti

04.06.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zbog svog angažmana na stvaranju mogućnosti da se građani koji nisu državljani Republike Srbije, a posebno građani iz Bosne i Hercegovine, vakcinišu protiv Kovid-19 u našoj zemlji, dobio je danas javnu zahvalnost ombudsmana BiH - Ljubinka Mitrovića, Jasminke Džumhur i Nives Jukić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

- Sigurni smo da je ogroman, lični i institucija kojim rukovode, uticaj na odluku nadležnih institucija da se na teritoriji cele Republike Srbije omogući vakcinacija svim državljanima Bosne i Hercegovine koji iskažu interesovanje za to - navodi se u javnoj zahvalnosti ombudsmana Bosne i Hercegovine koja je objavljena na zvaničnom sajtu te institucije.

Ombudsmani Bosne i Hercegovine ističu da se u proteklom periodu u Srbiji vakcinisalo više od 22.000 osoba koji nisu državljani Republike Srbije.

- Odluka nadležnih institucija da se od 3. juna 2021. godine na teritoriji Republike Srbije omogući vakcinacija svim državljanima Bosne i Hercegovine, predstavlja primer humanizma, dobrosusedskih odnosa i daljeg jačanja međusobne saradnje i poverenja između naših država - navode ombudsmani Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading