Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd poručio: Hrvati su napredni, Srbi su zaostali!

Autor:

Vesti

02.06.2021

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd ocenio je u emisiji "Među nama" da je hrvatsko društvo nekoliko godina ispred našeg, te da je zato bila moguća ubedljiva pobeda Tomislava Tomaševića na zagrebačkim izborima.

Tanjug/N. JOVANOVIĆ
Dobrica Veselinović

Delegacija Inicijative Ne davimo Beograd boravila je nedavno u Zagrebu, gde je na izborima podržala novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovu platformu "Možemo".

Posle prvog kruga glasanja već je bilo jasno da će Tomislav Tomašević biti novi gradonačelnik Zagreba, ali dobra izlaznost, kao i broj glasova koje je on osvojio – sve je fascinantno, ocenio je Veselinović.

Nekoliko stvari se poklopilo, te je Zagreb nakon dvadesetogodišnje vladavine Milana Bandića odlučio da želi novi način upravljanja gradom.

U Hrvatskoj se dogodio veliki zeleni talas, smatra Veselinović, jer je društvo nekoliko godina ispred našeg.

"Situacija u smislu izbornih uslova je značajno ispred Srbije. Videli smo stalne debate na javnom servisu, ali i odnos prema izborima kao stubu demokratije".

Komentari (1)

Loading
Slobodan

02.06.2021 20:55

Sa obzirom da su on i takvi slicni njemu, po intelektu, drzavljani Srbije zaista nam pada prosek pa smo zaostaliji nego sto bi bili kada bi se oni iselili u Hrvatsku.