PATRIJARH ZAHVALIO GOJKOVIĆEVOJ: Ovo nije samo izraz odgovornosti predstavnika vlasti, već LIČNI čin intelektualca i PATRIOTE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.06.2021

16:24

Patrijarh Porfirje zahvalio je danas ministarki kulture i informisanja Maji Gojković na odluci da procedura donošenja Zakona o kulturnom nasleđu bude zaključena kada tekst tog zakona bude usaglašen sa Srpskom pravoslavnom crkvom, najvećim pojedinačnim vlasnikom duhovnog, pokretnog i nepokretnog kulturnog blaga u Republici Srbiji.

Tanjug/AP
Patrijarh Porfirije

U pismu upućenom Ministarstvu kulture i informisanja, patrijarh ističe da odluku Maje Gojković, ne vidi samo kao izraz odgovornosti jednog od najviših predstavnika vlasti u našoj zemlji, nego i kao lični čin intelektualca i patriote, saopštila je Informativna služba SPC.

Patrijarh srpski je stava da se radi o gestu koji zaslužuje najveće poštovanje i može da služi za ugled nosicima različitih funkcija u državi i društvu.

Tanjug
Maja Gojković

Srpska pravoslavna crkva će uvažavajući stav Ministarstva i u najkraćem roku odrediti predstavnike koji će sa stručnjacima iz Ministarstva učestvovati u brzom dovršetku ovog veoma važnog posla, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading