SABOR SPC DANAS BIRA EPISKOPE na upražnjena mesta u TRI EPARHIJE

Autor:

Vesti

29.05.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas bi na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) trebalo da budu izabrana tri episkopa na upražnjena mesta u Eparhiji valjevskoj, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Zagrebačko-ljubljanskoj.

RepublikaFoto: Republika

Nezvanično, izbor će se održati oko 15 sati.

Prema saznanjima, tako je dogovoreno danas, nakon jutrošnjeg skupa crkvenih verodostojnika, gde se razmatrala situacija u vezi sa dešavanjima u Americi, odnosno istočno-američke eparhije i problemima koji su se tamo pojavili.

- Dogovoreno je da se u najkraćem mogućem roku isprave sve nepravilnosti u radu, i da se sve vrati u okvire kanona SPC. Situacija u vezi sa tim će se pratiti, kao i stanje sa finansijama vernika - kaže izvor "Blica" iz SPC.

Tačnije, reč je o zapadnoameričkoj, istočnoameričkoj i novogračaničkoj eparhiji, koje su mimo Ustava SPC, ali i Ustava SPC za Severnu i Južnu Ameriku, osnovale jednočlane neprofitne korporacije i na njih je prebačena značajna crkvena imovina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading