DANAS PROMENLJIVO VREME: Temperatura i do 23 stepena, a evo šta nas ČEKA ZA VIKEND

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.05.2021

07:04

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, uz smenu sunčanih intervala i pljuskova kiše, sa grmljavinom.

pixabay.com

U toku dana suvo vreme će se zadržati samo na severu i severozapadu Srbije, gde se kiša očekuje tek u toku noći, saopštioje Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, promenljiv, uveče i u toku noći u pojačanju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura će biti od 9 do15 stepeni, a najviša od 20 do 25.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim intervalima i malom šansom za popodnevnu kratkotrajnu kišu ili pljusak u pojedinim delovima grada.

Vetar slab, severni.

Najniža temperatura oko 14, a najviša oko 23 stepena. U toku noći pojačanje severozapadnog vetra, a posle ponoći povremeno kiša.

Narednih sedam dana u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, samo će u subotu biti suvo vreme sa više sunčanih intervala.

Dnevna temperatura biće ispod i oko proseka.

U petak umereno do potpuno oblačno i malo svežije, povremeno uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Sredinom dana u Vojvodini, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina. Najniža temperatura od 12 do 15, najviša od 17 do 21 stepeni.

U subotu promenljivo oblačno i suvo, sa više sunčanih intervala. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni, posle podne povremeno i jak, severnih pravaca. Najniža temperatura od 8 do 14, najviša od 19 do 23 stepeni

Nedelja promenljivo oblačna, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv, posle podne u skretanju na severni i u pojačanju. Najniža temperatura od 8 do 13, najviša od 18 do 22 stepeni.

Komentari (0)

Loading