NIJE DOBRO! Doktorka Grujičić zabrinula naciju: Ovako nešto nikada nismo imali

Autor: Republika

Vesti

25.05.2021

19:37

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da nikada toliko žena nije operisano od karcinoma dojke kao za prva tri meseca ove godine, a broj obolelih od raka je toliki da neki pacijenti moraju da sačekaju.

Tanjug/T. VALIČ
Dr Danica Grujičić

Grujičićeva je za RTS rekla da je, posle kardiovaskularnih bolesti, najviše obolelih od malignih bolesti i da te bolesti odnesu 100.000 života godišnje.

Navela je da Institut radi sve vreme pandemije korona virusa i da se vratio u pun kapacitet i u pogledu broja ambulatnih pregleda i u pogledu hospitalizacija.

Grujičićeva je najavila novu opremu za Institut - dolaze akceleratori, savremene magnetne rezonance i savremeni skeneri, i dodala da će, zbog renoviranja zgrade i postavljanja aparata, pacijenti morati do avgusta da se strpe za snimanje.

Istakla je da će mamografija raditi sve vreme.

Navela je i primer istraživanja koje pokazuje da će 2025. godine biti potrebno zračenje za 40.000 pacijenata.

- Broj pacijenta prevazišao je Institut. Svi rade izvan fizičkih mogućnosti - istakla je doktorka Grujičić i zamolila državu da bude obezbeđena nova zgrada u okviru Kliničkog centra Srbije.

 

 

Komentari (1)

Loading
Zoran

25.05.2021 20:46

Možda oni rade, ali druge klinike ne rade sa pacijentima iz unutrašnjosti. Nemoguće je zakazati lekarski pregled u Beogradu.