UKLETI PUTEVI SRPSKE PRESTONICE: Ovo su mesta sa najviše saobraćajnih nesreća!

Autor: Republika.rs

Vesti

22.05.2021

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zrenjaninski put, potez Omladinskih brigada - Cara Dušana u Zemunu, potom auto-put kroz grad, Obrenovački, Ibarski put i Avalski put, saobraćajnice su na kojima su se u proteklih 5 godina najčešće dešavali udesi sa smrtnim posledicama.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel on Unsplash
Foto: Ilustracija

"Venci smrti" nižu se na najprometnijim saobraćajnicima, ali i tamo gde saobraćaj nije toliko intenzivan, ali se nailazi na neki duži deo puta u kome postoji pravac na kom se vozači opuste, a onda usledi neka blaga krivina ili prepreka. Tako je mnogo takvih udesa bilo u Surčinu, ali tek kada se ovo naselje prođe i krene dalje ka Jakovu, Petrovčiću ili Progaru.

Od Obrenovca ka Ubu na jednom mestu nanizale su se četiri takve nesreće, a slično je i sa sredinom puta Zemun-Borča, gde su se gotovo na istom mestu desile tri.

I središnja deonica auto-puta od Dobanovaca do Batajnice ima sličan slučaj - tri uzastopne tačke na kojima su se dogodile kobne nesreće.

Takođe, veći broj nesreća dešavao se na delu Zrenjaninskog puta tek posle glavnog skretanja za Borču, što govori o činjenici da se vozači na otvorenom putu opuštaju.

POTEZ OMLADINSKIH BRIGADA - BULEVAR MIHAJLA PUPINA - ALEKSANDRA DUBČEKA - GLAVNA - CARA DUŠANA

Ovo je jedan od najsmrtonosnijih pravaca u gradu. Veliki broj pešaka, semafora, vozila gradskog prevoza, suženja, proširenja i slobodnih pravaca gde mogu da razviju i veće brzine, prava su klopka za vozače.

Na tom potezu zabeleženo je čak 16 saobraćajnih nesreća u kojima ima poginulih.

BATAJNIČKI PUT

Premda potez od Zemuna do Batajnice i dalje prema Novoj Pazovi važi za opasniju magistralum u proteklih 5 godina tu se dogodilo ukupno 5 nesreća sa smrtnim ishodom. Mnogo više nezgoda događalo se u Zemunu, u Ulici cara Dušana koja se nalazi u nastavku.

RepublikaFoto: Klip

ZRENJANINSKI PUT

Ova saobraćajnica i te kako se pokazala opasnom u proteklih pet godina, budući da je na njoj zabeleženo 13 nesreća sa smrtnim slučajima. Međutim, sve te nesreće dogodile su se posle glavnog skretanja za Borču, dakle na delu puta koji polako izlazi iz naselja i u zoni izvan naselja.

Tri nesreće dogodile su se nedaleko od groblja Zbeg, od toga dve praktično na istom mestu.

PUPINOV MOST

Na potezu od Pupinovog mosta, pa duž nove saobraćajnice do Pančevačkog puta za 5 godina dogodilo se 7 kobnih nesreća. Jedna od njih dogodila se na samoj raskrsnici sa Ovčanskim putem, dok su se ostale dogodile na otvorenom putu. Samo na polovini puta između Zemuna i Borče nanizale su se tri nezgode u razmaku od stotinak metara, a to je u zoni Velikog kanala.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

POTEZ OD PANČEVCA DO PLAVOG MOSTA, BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

Posebno se izdvaja i pravac, koji obuhvata niz ulica, a koje predstavljaju magistralni put od Plavog do Pančevačkog mosta, kao i deo Bulevara kralja Aleksandra. Tu je zabeleženo 10 nesreća sa smrtnim posledicama, a prednjači upravo Bulevar, sa pet nezgoda, od kojih su se dve dogodile na istom mestu.

BRAĆE JERKOVIĆ - MILJAKOVAC

Gust saobraćaj od Rakovice do Voždovca, preko Trošarine odneo je krvavi danak u 10 udesa koji su se dogodili na ovom potezu i na njegovim prilazima za 5 godina. Jedna nesreća desila se na Miljakovcu, dve u Bahtijara Vagabzade, jedna kod VMA, jedna u Bulevaru oslobođenja, po jedna u Vojvode Stepe i Peka Dapčevića i dve u Braće Jerković.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

BULEVAR JNA I AVALSKI PUT

Ova saobraćajnica, koja se nastavlja na Bulevar oslobođenja i prolazi kroz Jajince, karakteristična je po svojim krivinama i nedostatku trotoara. Ona i njeni prilazi pokazali su se opasnim, sa 14 nesreća koje su imale smrtni ishod (na delu do Ralje).

IBARSKA MAGISTRALA

Izgradnjom auto-puta Miloš Veliki došlo je do znatnog rasterećenja Ibarske magistrale, ali ona u poslednjih 5 godina, dakle u vreme neposredno pred i na samom početku puštanja u saobraćaj ovog auto-puta u zoni Beograda, predstavlja jednu od najtežih deonica.

Ovo je i jedna od najdužih saobraćajnica u gradu.

Za pet godina, na delu od Radničke ulice do Dudovice, najjužnije tačke Beograda dogodilo se pedesetak nesreća sa smrtnim ishodom.

Ubedljivo naopasnija je raskrsnica sa Sremčicom, kao i zona oko samog Lazarevca, gde se nesreće označene na mapi nižu doslovno jedna za drugom.

Kod skretanja za Sremčicu desile su se četiri kobne nesreće, a 21 nesreća desila se na potezu od Stepojevca do Lazarevca (Petke).

RepublikaFoto: pink.rs/printscreen

OBRENOVAČKI PUT

Na Novom obrenovačkom putu, između Čukarice i Obrenovca dogodilo se 13 nesreća, od čega je osam između Ostužnice i Umke, na slobodnom, čistom pravcu i sa blagim krivinama.

MLADENOVAC - MALI POŽAREVAC

Na putu koji povezuje Mladenovac i auto-put kod Malog Požarevca na deonici dugoj svega dva do tri kilometra dogodilo se 9 nesreća sa smrtnim ishodom u poslednjih 5 godina.

PERIFERIJA SURČINA

Malo mesto Jakovo i put do susednih Boljevaca su u periodu od 5 godina zabeležili čak 6 kobnih nesreća. Kroz Bečmen i na putu do Petrovčića bilo ih je pet, a čak 3 na tzv "Sremskoj gazeli" od Progara do Bečmena.

Reč je o saobraćajnicama koje nisu toliko prometne i verovatan uzrok nezgoda su opuštanje za volanom i neprilagođena brzina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

BEŽANIJA - SAVSKI BLOKOVI

Deo od Gandijeve do Dr Ivana Ribara, odnosno od Bloka 63 do Bloka 45 zona je širokih i uređenih saobraćajnica, ali, uprkos tome, zabeleženo je čak 10 nesreća sa smrtnim ishodom. Još dve su zabeležene na putu za Ledine, nedaleko od ove zone, a jedna u samim Ledinama.

AUTO-PUT OD UMČARA DO GAZELE

Na ovoj deonici puta dogodila se 21 nezgoda sa smrtnim ishodom za 5 godina. Samo u gradu bilo je 7 takvih nesreća, od toga dve na istom mestu u zoni Husove ulice.

RepublikaFoto: youtube.com/Pink.rs

AUTO-PUT OD GAZELE DO ŠIMANOVACA

Na ovoj deonici se za 5 poslednjih godina dogodilo 11 nesreća. To znači da je celom dužinom auto-puta od Umčara do Šimanovaca bilo manje nezgoda sa smrtnim posledicama nego na Ibarskoj magistrali.

OBILAZNICA OKO BEOGRADA

Od Batajnice do Bubanj potoka za 5 godina dogodilo se 17 kobnih nesreća, od čega su tri uzastopne lokacije na pola puta između Batajnice i Dobanovaca, na blagoj krivini, a čak 5 ih se zbilo u zoni Ostružnice, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading