BANJA KRALJA PETRA DOBIJA NOVI SJAJ: Ugovor "Milenijum Rizortsa" i američkog "Meriota"

Autor: Sofija Aćimović

Vesti

19.05.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnja vrhunskih hotela u Vranjskoj banji doprineće razvoju juga Srbije i oživeti gotovo zamrli turizam

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Kompanija "Milenijum rizorts" i američka hotelska kompanija "Meriot internešnel" potpisale su ugovor o saradnji o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji. Direktor kompanije "Milenijum tim" Stojan Vujko je rekao da će uložiti 90 miliona evra u taj projekat i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.


- Danas započinje saradnja sa jednom od vodećih američkih kompanija, potpisivanje ugovora je značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD. Ugovor je za našu kompaniju veliki poslovni korak, koji će pokazati i sposobnost i snagu i za sektor hotelijerstva, budući da je do sada poznata kao gra|evinska kompanija - rekao je Vujko.

Naveo je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji, omiljenom odmaralištu kralja Petra Prvog, važan i za razvoj samog tog kraja.

- Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turuzma - rekao Vujko.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Direktor kompanije "Milenijum  rizorts" Ivan Bošnjak rekao je da će kompleks imati dva hotela iz lanca "Meriot", kao i medicinski centar "Sofka", te da su u planu spa apartmani, vile, bungalovi.

- Vranjska banja nekada je bila važna turistička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju - rekao je Bošnjak.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da će ova investicija za jug centralne Srbije značiti potpuno novo oživljavanje, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard.

- Reč je o najvećem projektu kompanije "Meriot" na Balkanu, kao i najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku. Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina - rekla je Brnabićeva na svečanosti potpisivanja ugovora.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ


Brnabić je navela da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.

- Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija i taj kraj počinje sam da se razivja. To je održivi razvoj - rekla je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

VAŽAN SIGNAL

Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije "Meriot internešenel" Markus Lehnert istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji veoma važna korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje.

- Ovaj projekat je veoma važan signal - rekao je Lehnert.

Dodao je i da investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.

 

 

PODUHVAT U ČETIRI KORAKA
PRVA FAZA izgradnja hotela "Vestin Vranjska banja" i Sofka medikal centar
DRUGA FAZA izgradnja objekta "Kralj Petar Prvi autograf kolekšn" sa pet zvezdica
TREĆA FAZA izgradnja spa apartmana na 10.000 kvadratnih metara
ČETVRTA FAZA spa bungalovi

GODFRI: BITNO ZA OBE ZEMLJE

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji važan i za Srbiju i za SAD ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu.

On je na potpisivanju ugovora između dve kompanije rekao da je ovo prva svečanost povodom poslovnog poduhvata kojem prisustvuje od početka pandemije korone i naveo da će u Vranjskoj banji biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.

Ambasador je rekao da je više puta posetio Vranje i okolinu i da je to jedan od najlepših delova Srbije sa bogatom tradicijom i velikim potencijalom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading