Dr Stevanović saopštio lepe vesti: KBC ZVEZDARA VIŠE NEMA KOVID PACIJENTE!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.05.2021

11:35

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas u Palati Srbija sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon kojeg se medijima obratio docent Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, koji je izjavio da je situacija bolja i da kao rezultat toga pojedine zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Stevanović

- Zahvaljujući rezultatima koje imamo broj novoobolelih značajno opada, i to nam je omogućilo da pojedine kovid bolnice izađu iz kovid sistema, odnosno da posvetimo veliku pažnju pacijentima koji nemaju kovid i koji su trpeli do sada. Kao direktan rezultat toga KBC Zvezdara nema više kovid bolesnike, početkom sledeće nedelje i KBC Mišović prelazi u normalan proces rada, a u pripremi je i bolnica u Mladenovcu. To govori u prilog tome da se situacija prilično smiruje. Od nas i od broja vakcinisanih zavisi kako će se na dalje odvijati situacija. Imamo primera šta se dešava u drugim zemljama kada se ljudi opuste. Na sve to nas upozorava i SZO da budemo oprezni, daleko smo od kraja - rekao je Stevanović.

On je naveo da zahvaljujući kontinuiranoj nabavci vakcina od samog početka, naša zemlja ima dovoljno doza.

- Za sada imamo dovoljno vakcina obezbeđenih i svaki građanin koji želi, može da se vakciniše - kazao je Stevanović i podsetio na kontinuirano stizanje vakcina svih proizvođača.

Svi strani državljani koji su primili ovde vakcinu, ako su se prijavili preko eUprave, dobiće poziv i moći će da se vakcinišu. 

Komentari (0)

Loading