U Srbiju stigla nova isporuka AstraZeneka vakcina

Autor:

Vesti

12.05.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Srbiju je jutros stigla nova isporuka vakcina Astrazeneka, od 120.000 doza, u okviru Covax mehanizma.

Foto: printscreen/Tanjug

Avion sa vakcinama je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo oko 8 sati.


Novi kontigent vakcina na aerdoromu su dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša i direktorka Unicefa u Srbiji Dajana Kostadinova.

- Želim da se zahvalim ljudima iz Unicefa, SZO, svima koji su učestvovali u ovom projektu i koji se nalaze ovde, zahvaljujući kojima imamo danas ove vakcine. Kao što vidite, iza nas je 120 000 doza AstraZeneka vakcine iz KOVAKS programa. One će biti već od sutra dostupne našim građanima, najveći deo će ići za revakcinu onih koji su primili prvu dozu. Tako da, građani Srbije i svi oni koji su primili ovu vakcinu nemaju razloga za zabrinutost, imamo dovoljno AstraZeneka vakcina za sve one koji su zainteresovani i koji žele da je dobiju - rekao je ministar Lončar i dodao:

- Ono što želim vrlo kratko da obavestim građane Srbije, odnosno da ih podsetim samo šta je država Srbija uradila do ovoga vezano posebno za KOVAKS program, a to je da smo mi već u maju i junu 2020. godine uplatili 2 miliona evra preko SZO u razvoj ove vakcine, da smo zemlja na Zapadnom Balkanu koja je dala najviše novca i jedna u ovom delu Evrope od zemalja koja je dala najviše novca za to.

Komentari (0)

Loading