SVI ZAJEDNO DO POBEDE! Osuđenici u Nišu skupili 300.000 dinara za malog Gavrila

Autor: Republika

Vesti

05.05.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Osuđena lica u KPZ u Nišu odlučila su da tokom Uskrsa prikupe skoro 300.000 dinara za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije i svojim postupkom ukazali da ovaj veliki hrišćanski praznik može da bude prilika za humani gest svih ljudi koji mogu da pomognu kako bi se što pre obezbedio potreban novac.

Foto: facebook.com/Za Gavrilovu pobedu
Mali Gavrilo sa mamom

U ovom zavodu je 670 osuđenika, što je skoro 45 odsto od ukupnog broja lica, obavestilo upravu da želi da se sa njihovih novčanih depozita sredstva uplate za lečenje sedmomesečnog dečaka kome je potrebno 2,5 miliona evra za ozdravljenje.

Prethodno je u aprilu 47 zaposlenih i 21 pritvoreno lice u Okružnom zatvoru u Kragujevcu prikupilo u ovu svrhu 80.000 dinara i jedan deo novca je već uplaćen.

Postanite i vi Gavrilov super heroj, pošaljite SMS 973 na 3030, širite priču, podržite život. Za Gavrilovu pobedu!

Ovo je samo jedan u nizu primera humanosti lica lišenih slobode u kazneno-popravnim ustanovama kad je u pitanju lečenje  dece.

U KPZ u Požarevcu (Zabeli) 174 osuđenika prošle godine su donirala 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji i to odrekavši se dela novca koji im je uplaćen na ime pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Foto: facebook.com/Za Gavrilovu pobedu

Podsećamo da se na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i  Novom Sadu) odreklo 4.700 suvih obroka u korist najsiromašnijih građana.

Osuđenici u zavodu u Sremskoj Mitrovici su povodom Međunarodnog dana ljudskih prava prošle godine donirali Svratišu za decu Novi Beograd skoro 4.000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski koje sami šiju od marta prošle godine.

Osuđenici u KPZ u Nišu su 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u ovom gradu. 

Komentari (0)

Loading