KRKOBABIĆ ČESTITAO VASKRS: Pravoslavnim vernicima koji žive i rade u selima Srbije želim da budu složni i udruženi!

Autor: Republika

Vesti

02.05.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milan Krkobabić

Vaša svetosti,

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Vama, vladikama Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i vernicima upućujem najiskrenije čestitke.

Neka Vaskrs u domove vernika donese hrišćansku ljubav, slogu, zdravlje, mir, radost i sreću. Obnovljena i ojačana vera i snaga duha koje najradosniji hrišćanski praznik donosi, potrebniji su nam nego ikada kako bismo spasili živote naših sugrađana u borbi protiv Kovida 19, pošasti koja je napala savremeno čovečanstvo.

Neka nas Vaskrs ispuni međugeneracijskom solidarnošću i ujedini da imamo snagu da smanjimo razlike, podele i napetosti, posebno među socijalno ugroženim grupama.

Pravoslavnim vernicima koji žive i rade u selima Srbije želim da budu složni i udruženi, uz poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti i da u miru i sa međusobnim razumevanjem nastave misiju jačanja porodice i očuvanja Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading