(FOTO) KAO SAV NORMALAN SVET! Patrijarh PORFIRIJE pešači Beogradom BEZ PRATNJE!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografiju sam napravio kao dokaz da ne treba upirati prstom u skupe automobile, govoriti da li sveštena lica poste ili ne poste, da li su grešni ili ne, a pritom ne videti sebe. Eto, naš patrijarh, na ovaj veliki praznik, u sred belog dana, na mestu gde i pešaci retko šetaju, u mantiji bez pratnje i pompe i “skupih auta.

RepublikaFoto: printskrin/Facebook

Ovo je juče napisao je izvesni Vladimir Đorđević koji je uspeo da uslika patrijarha Porfirija juče na Mostarskoj petlji kako se pešaka vraća sa bogosluženja u manastiru Vavedelje do Patrijaršije.

- Vraćam se sa posla, idem kući u Valjevo, tokom praznika. Prelazim “Mostarsku petlju” idem ka Prokopu, i tek što sam zakoračio sa jedne strane, sa druge svidim neko svešteno lice, u mantiji, neka “crna tačka” ide u susret meni. Nigde nikoga nema. I negde na pola tog "mosta" vidim da je u pitanju njegova svetost patrijarh srpski Porfirije. Zatražih blagoslov, popričah sa njim par minuta kao sa svakim drugim čovekom, ko je gde pošao i tu se raziđosmo, svako na svoju stranu - rekao je za Sputnjik Vladimir Đurđević i nastavio:

RepublikaFoto: printskrin/Facebook

- Uzeo sam blagoslov, popričali smo, rekao sam mu da su samo on i pokojni patrijah Pavle takvi. Postideo se, nije mi čak na to ništa odgovorio, već se samo nasmejao. Pitao me je kako sam, odakle i gde idem. Ja sam njega isto pitao, bio je to kratak susret, kratak, ali predivan susret. Tako se i osećam ceo dan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading