SAOBRAĆAJNA POLICIJA APELUJE: Praznike proslavite odgovorno, ne dovodite u opasnost sebe i druge učesnike brzom vožnjom!

Autor:

Vesti

29.04.2021

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je apel svim građanima Srbije uoči predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Uprava saobraćajne policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da tokom predstojećih praznika budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne voze pod dejstvom alkohola.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije ukazao je da je prethodnih godina broj vozača koji za vreme vaskršnjih praznika učestvuju u saobraćajnim nezgodama pod dejstvom alkohola, bio dva puta veći od godišnjeg proseka, dok je za vreme prvomajskih praznika taj broj bio čak tri puta veći.

- Zbog toga apelujemo na vas da praznike proslavite odgovorno, da ne dovodite u opasnost i sebe i druge učesnike brzom vožnjom i nepropisnim preticanjem, kao i da ne sedate za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol - istakao je Vida.

Prema njegovim rečima, tokom predstojećih praznika, na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading