Meteorolog Đurić izneo frapantnu prognozu za period do kraja aprila: VIKEND DONOSI VELIKU OPASNOST!

Autor:

Vesti

24.04.2021

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš poznati meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu vremensku prognozu do kraja aprila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U noći između subote i nedelje biće ponovo vedro i veoma hladno, uz pojavu slabog mraza na 2 metra, dok se pri tlu mraz očekuje u većini predela. Minimalna jutarnja temperatura biće u nedelju ujutro slična kao i danas i kretaće se od -1°C do 5°C u nižim predelima, a na Pešteru do -5°C. Tokom dana biće toplo, maksimalna temperatura do 21°C, u Beogradu do 19°C, navodi Đurić.

Dakle, ovaj vikend može doneti veliku opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po kulture pri tlu, tako da su obavezne adekvatne mere i zaštite. Mraz ovog vikenda može naneti samo dodatne štete već mnogo oštećnim kulturama od prethodnih mrazova tokom aprila i marta.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric
Đorđe Đurić

Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovatnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i veoma hladno, ponegde uz slab mraz, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. U dolinama i kotlinama očekuje se magla. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -1 do 5°C, pri tlu niže, a maksimalna dnevna od 17 do 21°C. Nakon jutarnjih 5°C, maksimalna temperatura tokom dana u Beogradu 19°C.

U Srbiji u ponedeljak povećanje oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11°C na severozapadu do 19°C na jugoistoku Srbije.

 

Šta nas očekuje u nastavku vikenda i do prvog maja? Današnje jutro osvanulo je vedro i veoma hladno za ovo doba godine,... Posted by Djordje Djuric on Saturday, April 24, 2021

 

- U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16°C, u Beogradu do 13°C.

- Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na jugu Srbije, u Beogradu u zavosnosti od dana od 19 do 24°C - zaključuje Đorđe Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading