OBJAVLJENA JE PROGNOZA ZA PRAZNIKE I ZABOLEĆE VAS GLAVA! Meteorolozi najavljuju novembarske temperature

Autor: Republika

Vesti

19.04.2021

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dani pred nama donose nam promenljivo i kišovito vreme sa čestim pljuskovima, a takve vremenske prilike očekuju nas i za predstojeće praznike, najavljuju meteorolozi.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Pravom proleću možemo da se nadamo tek za mesec i po dana, a blagi porast temperature najavljen je početkom sledeće nedelje. Nažalost, svi koji su planirali da u prirodi prave roštilj za 1. maj i Vaskrs bilo bi dobro da odustanu već sad, jer je za taj period najavljena kiša. Kišovito će biti i u prvim danima maja.

Prema dugoročnoj prognozi, u prvih 17 dana maja neće biti velikih temperaturnih skokova, ali ni padova, pa nas očekuju maksimalne dnevne temperature od 18 do 24 stepena, sa čestom kišom, a ponegde i sa pljuskovima i grmljavinom.

U drugoj polovini meseca čeka nas veoma lepo vreme, sa temperaturama od 22 do 28 stepeni i sa mnogo manje padavina nego u prvih 15 dana.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Što se tiče vremena do kraja aprila, u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ) kažu da će biti umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, a na jugu sa kratkotrajnim pljuskovima, dok će na planinama provejavati i sneg.

- Jutarnje temperature biće od dva do šest stepeni, najviše dnevne od devet do 20 stepeni. Više sunca biće poslednje nedelje aprila, ali nas onda opet očekuje naoblačenje s kišom - kažu u RHMZ.

Prognostičar Đorđe Đurić kaže da će vreme do kraja aprila biti dosta promenljivo, a da su temperature ispod proseka.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Ove temperature odgovaraju vrednostima za mesec novembar, kreću se između dva i osam stepeni. Ovaj april je dosta promenljiv, a kao što je krenuo, tako će se i završiti. Već smo ušli u topliji deo godine, koliko god deluje da nije tako. Tako će temperature već sledeće nedelje biti u skladu s kalendarom i živa će ići do 20 stepeni. Nažalost, ubrzo nam stižu malo zahlađenje i kiša, što neće ići u prilog onima koji žele da proslave prvomajske praznike u prirodi - kaže Đurić.

On dodaje da, iako proleće ne najavljuje neuobičajeno vreme tokom letnjih meseci, prema dosadašnjim prognozama, neće biti tropskih vrućina.

- Naravno, biće toplo, kao što je i poslednjih godina. Leta su sve toplija, mada ove godine neće biti ekstremno visokih temperatura - dodaje Đurić.

Komentari (0)

Loading