Sekli sami sebe žiletima i kleštima: JAGODINCI NAPLAĆIVALI ODŠTETE ZA LAŽNE UJEDE LUTALICA!

Autor: Republika

Vesti

07.04.2021

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Skupštine grada Jagodina su pre tri godine primetili da su im odštete na ime ujeda pasa lutalica "oglodale" lokalnu kasu, pa su odlučili da provere o čemu je tačno reč.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, 2017. je napravljeno prihvatilište za odbačene ljubimce, zbog čega ih je od tada manje na gradskim ulicama, pa se posumnjalo da ima i prevara.

I, ispostavilo se da su mnogi sugrađani sami sebi nanosili povrede - kleštima, žiletima i sličnim predmetima - a onda prijavljivali da su ih ujeli psi.

Bilo je i onih koji su takve "ujede" prijavljivali po tri--četiri puta, zabeleženo je da su na ovaj način novac dobijale i čitave porodice, a neki su, čak, imali pasje vilice i njima sebi nanosili povrede, prenose Novosti.

Da bi sprečio zloupotrebu prava na ovu novčanu naknadu, Grad je s Opštom bolnicom, Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje iz Ćuprije i Policijom zaključio Protokol za postupanje nadležnih ustanova, a formirana je i komisija sačinjena od veterinara i dva lekara. Tačku na prevare najpre je stavilo Osnovno javno tužilaštvo, koje je Osnovnom sudu predložilo određivanje pritvora za nekoliko osumnjičenih za ove manipulacije, a potom i Osnovni sud, koji je poveo sudske postupke za krivično delo navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

Stigle su i prve presude. Dve osobe su dobile uslovne kazne od tri meseca, na godinu dana, a sudski postupci protiv još petoro osumnjičenih su još u toku.

Sada je iznos na ime naknade štete, koji je 2018. - za 418 sudskih postupaka i 61 vansudsko poravnanje - iznosio 35 miliona dinara, smanjen čak četiri puta! Poređenja radi, lokalna samouprava u Ćupriji je te iste godine isplatila samo milion dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading