INCIDENTT U BOLNICI U ČAČKU: Pacijent vikao i PRETIO medicinskim radnicima, pa RAZBIO staklo na info-pultu!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštoj bolnici u Čačku došlo je do incidenta kada jedan od pacijenta nije želeo da ispoštuje regularnu proceduru, a zatim počeo da viče na medicinske radnice i da im preti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

- Muškarac se javio na pregled na odenjenje hirurgije, a kad mu je rečeno da prema predviđenoj proceduri mora prvo da se javi u urgentnu jedinicu počeo je da vređa medicinske radnike, nakon čega je razlupao staklo na info-pultu i u prostoriji. Potom je napustio bolnicu - rekao je jedan od očevidaca.

Pomoćnik direktora čačanske bolnice, dr Dejan Dabić, na konfernciji za medije istakao je da ovo nije izolovan slučaj, kao i da su verbalni napadi na medicinske radnike sve učestalija pojava.

- Bio sam prisutan u bolnici kad se dogodio taj incident i zaista je to bilo jako neprijatano iskustvo. Žene koje su direktno bile izložene tom maltretiranju morale su da odu kući, jer više nisu mogle da obavljaju svoj posao tog dana. Molim naše sugrađane i pacijente da imaju razumevanja. Niko nije otišao nepregledan ili da mu nije pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita. Sigurno da ima propusta i sa naše strane. Svi smo na ivici živaca i zato molim sugrađane i pacijente da imaju malo strpljenja - rekao je dr Dabić.

Inače, svih ovih meseci dok epidemija koronavirusa traje, upravo Opšta bolnica u Čačku je najopterećenija ustanova u Moravičkom okrugu, jer su tu hospitalizovani pacijenti sa teškim kliničkim slikama iz svih opština i grada Čačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading