DR KON PORUČIO ANTIVAKSERIMA: Čemu aktivizam kada je vakcina preporučena?! Za zdravstvene radnike treba da bude OBAVEZNA

Autor: Republika

Vesti

04.04.2021

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon je gostujući u jutranjem programu TV Prva rekao da ne vidi razlog da se formira antivakserski aktivizam u Srbiji budući da je vakcinacija preporučena, a ne obavezna i dodao da bi možda trebalo da bude obavezna za zdravstvene radnike.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Prva
Predrag Kon

Dr Kon je još jednom ponovio da za sada ne postoji drugi način da se epidemija stavi pod kontrolu, osim vakcine.

- Vakcinaciju treba podržati, prvo zato što je preporučena, nije obavezujuća, mada bi možda i trebalo da bude obavezna za zdravstvene radnike. Inicijativa za to je došla od direktora bolnice. I taj predlog treba ozbiljno shvatiti. Da li će biti kao poseban predlog na Kriznom štabu, ne znam, ali lično podržavam - rekao je Kon.

Kon je podsetio da su vakcina protiv gripa i protiv hepatitisa B obavezne.

- Vakcinacija protiv gripa je obavezna za zdravstvene radnike, vakcinacija protiv hepatitisa B je obavezna. Ako je ikada u istoriji bilo potrebno da njihovo zdravlje bude zaštićeno na taj način, onda je to sada - objasnio je Predrag Kon. 

- Zašto postoji to je pitanje koje ja postavljam sebi ne sada nego pre deset godina. Ja nisam ni sanjao da u Srbiji može da se formira antivakserski lobi, mislio sam da je to nemoguće. Zato mi nije jasno da postoji neki aktivizam kada vakcina nije obavezna već smao preporučena - rekao je Kon. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading