ARENA SKORO PUNA: Na lečenju od korone i cele porodice!

Autor: Republika

Vesti

01.04.2021

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Areni je teža situacija nego tokom jeseni i zime.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Ta privremena kovid bolnica od kraja oktobra ponovo je u kovid sistemu. Pukovnik Predrag Bogdanović, medicinski koordinator privremene kovid bolnice u Beogradskoj areni, rekao je večeras da je na lečenju u toj privremenoj bolnici oko 370 bolesnika.

- Od 25. oktobra 4.300 bolesnika je prošlo kroz Arenu. To su oni sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i zahtevaju kiseoničku terapiju. Dnevno otpustimo oko 40 pacijenata i isto toliko primimo. Ima još desetak mesta, a uvek se traži mesto više - naglasio je Bogdanović, prenosi Kurir.

U Beogradskoj areni su bili pacijenti starosti od 20 do 90 godina.

- Najstariji ima 86 godina, najmlađi 26, ima dosta mlađe populacije i onih starije životne dobi - dodaje Bogdanović.

Napominje da već godinu dana rade u kovid sistemu.

- Pacijenti zahtevaju ozbiljnu terapiju. Moja poruka je pridržavanje svih mera, nošenje maski, držanje distance, strpljenja oko kontakata, da bismo epidemiji stali na kraj i naravno vakcinacija - ističe Bogdanović.

Na lečenju u Areni, napominje, ima i celih porodica.

- Niko nije imun na bolest, ima i ljudi koji nisu poštovali mere nakon vakcinacije, apel i za njih da izbegavaju kontakte i nose masku - kazao je Bogdanović.

Od sutra u kovid sistem ulazi i Banja Selters, a sutra uveče u Srbiju stižu prve količine vakcina protiv korone iz Kovaks programa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading