HOLIVUD I NOVI PARKOVI U NOVOM SADU! Vučević: Podržavam mlade kreativne ljude

Autor:

Vesti

31.03.2021

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik grada Novog Sada Miloš Vučević juče i danas ugostio je mladog srpskog filmskog stvaraoca i obavio razgovor sa Savetom za ozelenjavanje gde su polemisali o formiranju novih parkova oko hale Spens i kod Štranda.

RepublikaFoto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik
Miloš Vučević

- U 2021. godini će Novi Sad postati simbol zelenog grada, jer nastavljamo da radimo na održavanju starih i stvaranju novih zelenih površina - najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

- Konkretno, na današnjem sastanku Saveta za ozelenjavanje pričali smo o oformljavanju dve nove parkovske površine - Parku kod Spensa i Parku kod Štranda (oba zahtevaju promenu planske dokumentacije). Takođe, preporučeno je da se poveća površina pod zelenilom za 10%. U urbanističkim planovima se uslovljavaju investitori da određene parcele (oko 20-25%) budu pod zelenilom, a da od toga 60% bude pod visokim zelenilom, zato je Savet danas razmatrao kako da se u planovima predstavi ulično zelenilo u procentualnom smislu (zbog visokog zelenila). Načeli smo i plan koji treba da doprinese podizanju medonosnih zelenih površina, a koji treba razraditi s pčelarima i definisati lokacije.

Takođe, planiramo urbano ozelenjavanje Grbavice i Nove detelinare. Novi Sad će dobiti i 10 eko autobusa, tako da će 2 linije gradskog prevoza postati sasvim eko održive. Na sve to, grad je dobio 3.000 brestova koji formiraju vetrozaštitni pojas, a koji će blagotvorno uticati na ceo grad. Čuvajmo prirodu, čuvajmo Novi Sad - poručio je on.

Veoma sam srećan što sam upoznao Nikolu Todorovića, mladog srpskog filmskog stvaraoca i stručnjaka za vizuelne efekte, koji će Holivud dovesti u naš grad, podelio je sa svojim pratiocima na Instagramu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ovaj mladić je sa holivudskom zvezdom Tajem Šeridanom pokrenuo medijsko-tehnološki startap Wonder Dynamics, koji u Novom Sadu zapošljava 10 ljudi a to je tek početak! WD koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za razvoj najsavremenijih tehnologija i inovativnih produkcijskih alata, koji će nezavisnim filmskim stvaraocima sa nižim budžetima omogućiti izradu vrhunskih vizuelnih efekata na nivou najboljih blokbaster ostvarenja. Podržavam naše mlade i kreativne ljude i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti uskoro da ostvarimo da se na ulicama Novog Sada snimaju visokobudžetni filmovi. Ne postoje granice, idemo napred! - poručio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading