ALARMANTO UPOZORENJE DR STEVANOVIĆA: Mesta u bolnicama ima za JOŠ 24 SATA, sve je više mladih!

Autor: Republika

Vesti

30.03.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je danas održao sastanak sa direktorima kovid bolnica, a nakon sastanka se medijima obratio dr Goran Stevanović, načelnik Infektivne klinike u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dr Goran Stevanović

Doktor Stevanović je rekao da situacija nije laka, i da su mesta u bolnicama na granici popunjenosti.

- Imamo mesta za 24 sata, i moraće da se otvore novi kapaciteti. Priliv bolesnika je i dalje veliki. Druga stvar je da imamo sve veći broj mlađih pacijenata, koji dolaze posle 7-8 dana lečenja kod kuće - rekao je Stevanović.

Doktor je rekao da su jedine mere koje daju rezultate distanca, maska i vakcinacija, i istakao je da se te mere ne primenjuju u dovoljnoj količini.

- Još jedan zaključak rukovodilaca svih kovid bolnica je da se uputi zahtev, ili molba, kako god, da vakcinacija postane obavezna za zdravstvene radnike. Time bismo zaštitili same zdravstvene radnike i povećali stepen zaštite svih pacijenata - istakao je dr Stevanović.

Doktor je rekao da smo na granici popunjenosti mesta u bolnicama, i da banja Selters ulazi u kovid sistem.

- Svaki od regionalnih centara ima još jedno ili dva odeljenja koja su u pripremi. Da li će biti samo to zavisi samo i jedino od priliva bolesnika - zaključio je on.

Stevanović je rekao da će mediji i građani biti obavešteni kada bude bila zakazana sednica Kriznog štaba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading