NATO JE HTEO DA UBIJE ARKANA I CECU? Dok su bili u HOTELU, odjeknula je EKSPLOZIJA, a evo šta ih je spasilo!

Autor: Republika.rs

Vesti

29.03.2021

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj podatak je pre nekoliko godina ugledao svetlost dana, kada su ga objavili norveški reporteri Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj publikaciji

RepublikaFoto: e-stock/ Djenka
Ceca i Arkan zamalo poginuli za vreme bombardovanja

Na osnovu izveštaja norveških novinara, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njen suprug Željko Ražnatović Arkan su tokom NATO agresije 1999. godine pukom srećom izbegli smrt, jer su, prema navodima, vojnici NATO-a napravili ključnu grešku.


Ovaj podatak je pre nekoliko godina ugledao svetlost dana, kada su ga objavili norveški reporteri Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj publikaciji “Ratni heroj – unutar tajne Norveške”, piše Objektiv.

Prema njihovim tvrdnjama, bombardovanje kineske ambasade je bio paravan za likvidaciju Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana koji su se u tom momentu nalazili u hotelu Jugoslavija.

Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan – naveli su autori gorepomenute knjige, da bi potom objasnili i kako je došlo do greške koja je oboma spasila glavu.

Naime, prema njihovih tvrdnjama, Arkan je bio planirana meta napada, budući da je protiv njega, već u tom trenutku, u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

Tog dana, 7. maja 1999. godine, bombe su pogodile kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu samo nekoliko stotina metara dalje.

Uprkos tome što su imali relevantne podatke o kretanju Željka Ražnatovića Arkana, Amerikanci su, prema tvrdnjama norveških novinara, greškom pogodili ambasadu jer su se vodili starim mapama. U tom udaru raketa, poginulo je tri službenika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
boky

29.03.2021 09:30

hteo nato da ga ubije. pa nato ga je ubuio

Sinisa

29.03.2021 10:20

ratni zlocin nije skandal, vec zlocin, a zlocinci su na slobodi