Otkriven tačan datum kraja epidemije! Dr Kočović: Za nekoliko dana kreće da opada broj novozaraženih

Autor:

Vesti

24.03.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija, rekao je jutros da je Srbija osma najzaraženija država na svetu, a od zemalja regiona ispred nas je samo Mađarska.

RepublikaFoto: YOUTUBE/TV HAPPY
Petar Kočović

- Dosta evropskih zemalja je u prvih deset (Estonija, Češka, San Marino, Mađarska, Crna Gora…), a samo u tri države prethodnih dana opada broj zaraženih (Rusija, Portugal i Albanija) - kaže Kočović za Pink.

Profesor Kočović dodaje da je u odnosu na novembar i decembar situacija u Srbiji mnogo bolja. O tome svedoči i ukupan broj zaraženih - 184.822 u novembru i decembru, a 139.162 od januara do marta.

Kočović kaže da nam do dostizanja kolektivnog imuniteta trenutno treba 249 dana.

- Trebalo bi da u decembru dostignemo 60 odsto kolektivnog imuniteta - kaže profesor Kočović.

 

Za nekoliko dana, kako kaže, krenuće da opada broj novozaraženih, a onda za još nekoliko dana, oko 29. marta, prosek će se "zaravniti".

- Oko 21. maja ćemo se spustiti na nivo od 24. januara - 1.317 novozaraženih dnevno. Tek u decembru možemo da kažemo da smo napravili bitan pomak sa vakcinacijom - rekao je profestor Kočović.

SRBIJA na putu ka imunizaciji - 23.3.2021 Posted by Petar Kocovic on Tuesday, 23 March 2021

Od petka u prestonici nije otkrivena nijedna žurka, a tokom prošle nedelje kažnjavani su samo restorani sa muzikom u kojima je zaticano do 15 ljudi, kaže Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije.

- Aktivnosti komunalne inspekcije doprinele su tome da ne bude masovnih korona žurki - navodi Divac.

Kad je reč o protestu koji je pre nekoliko dana organizovan u centru Beograda, načelnik Komunalne milicije kaže da ne razume šta je bio njegov smisao, pišu Novosti

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Ivan Divac

- Hteli su valjda da iskažu nezadovoljstvo merama, a onda su protest pretvorili u veliku žurku. Efekte ovakvog ponašanja ćemo tek da vidimo. Ovo nam nije trebalo! Niko im nije branio da protestuju, ali nisu baš morali da prave žurku od toga - kaže Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading