(VIDEO) Majke ispraćaju sinove u RAT na KiM: Snimak koji tera suze na oči! DA SE NIKADA NE PONOVI

Autor:

Vesti

24.03.2021

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 22 godine članice NATO alijense napale su SR Jugoslaviju. U bombardovanju koje je trajalo 78 dana brojčano slabija vojska SR Jugoslavije pružila je otpor agresoru koji je neumoljivo svakodnevno tukao sa svih strana.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Vojnik koji ide u rat

U vazdušnim napadima koji nisu odobreni od strane Ujedinjenih nacija. Prema podacima Ministarstva odbrane nastradao je 1.031 pripadnik vojske i pilicije i oko 2.500 civila od kojih je 89 bilo dece. 

Tokom vazdušnih napada koji su trajali 11 nedelja, bačeno je 22.000 tona različitih projektila  uključujući i više od 30.000 kasatnih bombi

Mnogi mladići koji su u tom periodu bili na odsluženju redovnog vojnog roka mobilisani su i prekomandovani na Kosovo i Metohiju, gde su borbe bile najjače, od kojih su dve ostale zabeležene u istoriji , to su one sa Paštrika i odbrana karaule Košare.

Golobradi mladići, sa praktčno nikakvim vojnim iskustvom, herojski su se borili protiv terorističke OVK koja je bila podpomognuta NATO alijansi kako iz vazduha tako i kopneno.

Mladići koji su svega imali 20 i kusur godina pred odlazak u rat nisu ni slutili da će im zagrljaj majki na ispraćaju biti poslednji u životu. 

Snimak koji se nalazi ispod pokazuje sav besmisao rata, a večni žal majki za sinovima ostavlja dubok trag i ostaje do kraja njihovih života.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading